İçerik Haritası
WordPress Kurumsal Tema Seçimi Nasıl Olmalı ?
Bu yazımızda WordPress Kurumsal Tema arayışı içerisinde olan arkadaşlarımız için Premium bir tema’da olması gerekenleri listeledik.Ne olursa olsun Fiyat/Performans bizim için en önemli nedenlerin başında gelir.
Şimdi sizlere nereden alırsanız alın bir WordPress Kurumsal Tema standartları listeleyeceğiz.Bu sayede alacağınız tasarımın günümüz (~2018) standartlarına uygun olup/olmadığını zihninizde canlandırabilirsiniz.
Olmazsa Olmaz : Mobil Uyumluluk
2018’e merdiven dayadığımız bu günlerde hala WordPress Kurumsal Tema kategorisinde satılan arayüzlerin mobil uyumlu olmadığını görüyoruz. Artık insanlar, web sitelerine genellikle telefonlarından erişiyor.Bu yüzden mobil/tablet öncelikli dediğimiz Responsive (Duyarlı) tasarımlar artık bir ihtiyaçtan çıkıp gereklilik halini aldı.
2015’in Nisan ayından itibaren Google, Mobil Uyumluluğu ön plana çıkarttı.Eğer siteniz uyumlu değilse sıralamalarda bile daha az söz sahibi oluyorsunuz.
Bir de mobil uyumluluk altında şu yanlış düşünceyi de kırmak isterim. Bootstrap Framework olarak herkesin bir yerlerden duyduğu bu muhteşem kütüphane mobil öncelik sunduğu için insanlar Bootstrap=Mobil Uyumluluk algısında.Kesinlikle hayır, mobil uyumlu bir arayüzü 0’dan yapabildiğimiz gibi onlarca farklı front-end kütüphanesi de kullanmış olabiliriz.
Site24 olarak, Bootstrap kütüphanesinin 4. Jenerasyonu olan Bootstrap 4 ile temalarımızı kodluyoruz.Bu sayede hem Dünya’da en bilindik Front-End Kütüphanesi olan Bootstrap ile kodlanmış bir temanız oluyor. Tabii ki mobil uyumlu olduğunu söylememize bile gerek yok 🙂
Hangi temayı alırsanız alın, geliştiricinize soracağınız ilk şey “Tema Mobil Duyarlı / Uyumlu mu ?” olmalı. Kesinlikle almadan önce demo sürümünde kontrol etmelisiniz. Mobil’i olmayan wordpress kurumsal temalardan uzak durun.
WordPress Kurumsal Tema seçerken ilk dikkat edilmesi gereken mobil uyumluluk.
Can Alıcı Soru : Temayı Siz mi Tasarladınız ?
Biraz garip duruyor değil mi ? Merak etmeyin, açıklayalım.
WordPress tema dediğinizde Dünya’da onlarca büyük yabancı firma aklımıza gelir. Gerek çeviri gerek destek ve bölgesel istekler olduğu için zamandan ve paradan tasarruf etmek nedeniyle yerli firmalar tercih ederiz.
Maalesef öyle firma / şahıslar var ki, yabancı tema geliştiricilerinden aldıkları temayı biraz düzenleyip satışa sunuyor (Developer Lisanslı, izinli ve profesyonel yapanları tenzih ederim). Bazı amatörler de var ki sormayın gitsin. Sonra bayram değil seyran değil eniştem siteye neden login olamıyor? sorusu oluşuyor.
Yapmayın, ücretli bile almadığınız bu temaları düzenleyip insanlara para karşılığı satmak??
Bu işi mesleği haline getirmiş, profesyonel insanlar ile çalışın.
Sıkı Durun : SEO Uyumlu mu ?
WordPress kurumsal tema arayışında olduğunuzda yüzlerce firma ve şahıs karşınıza çıkacaktır.Web sitesi olan herkesin aklında oluşan o küçük baloncuğun içinde yazan “SEO”, bizim için en önemli şeydir.Arama motorlarına saygı duyduğumuz bu çağda sorulması gereken soruların başında geliyor.
Şöyle bir gerçek var ki hiç kimse “Bu tema SEO uyumlu değil” yazmayacaktır. Yoğurdum ekşi diyen yoğurtçu olmadığı gibi temam kötü diyen geliştirici de olmayacaktır.
Arama motoru optimizasyonu, kesinlikle tek bir nedene bağlı değil. Tema kod yapısı, içerik, özgünlük, iç seo, dış seo gibi onlarca nedeni var. Fakat siz WordPress Kurumsal Tema almaya karar verdiğinizde ilk madde “Tema SEO Uyumlu mu ?” olacaktır. Çünkü sadece kodlama ve yerleşim kısmı geliştiriciye ait olup, geri kalan her şey size bağlı olur.
Etiket kullanımı, semantik kodlama, güncellik her zaman SEO için bir adım öndedir. Pagespeed, Pingdom gibi değerler artık kilo/boy oranımızdan çok kafamıza takılıyor. Bu yüzden wordpress kurumsal tema alırken soracağınız sorulardan birisi de “SEO Uyumlu mu ? Pagespeed değeri nasıl ? “ Olmalıdır.
WordPress SEO uyumlu kurumsal tema arıyorsanız doğru yerdesiniz
Değiştirilebilir ve Geliştirilebilir mi ? Dosyalar şifreli mi ?
Hazır websitesi şablon üreticileri her zaman müşteri odaklı çalışırlar. Bir alanın rengini, yazı şeklini, boyutunu ve aklınıza gelen her şeyi sizin de güncellemenizi isterler.
Tabii ki bazıları hariç, robotik standart ve değiştirilmeyen iskelet yapılar sunan bu arayüzlerden uzak durmalısınız.Sadece logonuzu değiştirmeye izin veren bu arayüzler size kötü bir Web deneyimi sunar ve WordPress Kurumsal Tema dedik dedik bu mu ? Diyebilirsiniz.
WordPress, açık kaynak kodlu olduğu için şifrelenmesi yasaktır. Maalesef ionCube ile lisanslama için şifreleyip sunulan bu temalardan da uzak durmalısınız. Sonra durduk yerde açılmayan siteler ile baş başa kalır ve para verdiğiniz temayı çöpe atmak zorunda kalırsınız.
Hiçbir Themeforest,Envato temasının şifrelendiğini gördünüz mü ?
Bu yüzden biz de temalarımızda kendi oluşturduğumuz lisans sistemini kullanıyor ve sizlere bu sayede otomatik güncelleştirmeler sunabiliyoruz.Üstelik temalarınızı da şifrelemediğimiz için tamamı açık kaynak kodlu, geliştirilebilir oluyor.
Mükemmel değil mi?
Şifreli olmayan WordPress temaları ve geliştirilebilir arayüzler tercih edin.
Altın Vuruş : Fiyatı Ne Kadar ?
Ne olursa olsun bütçemiz bizim için en önemli etkendir. Bir şey satın alırken özellikleri ne olursa olsun fiyatı uygun değil ise, çok da önemli değildir. Bu yüzden seçeceğimiz wordpress kurumsal tema‘nın bütçemize uygun ve en iyisi olmasını istemeliyiz.
Mobil uyumlu, güzel görünümlü ve güncel bir tema hayal edelim.
Fiyat/Performans olarak yerli ve yabancı karşılaştırmamızı yazıyorum.
- Yabancı platformlarda işinize yarayacak premium tema ücreti ortalama : $45-$60.
O da ne? Kurulum için ekstra $50 vermeniz gerekiyor Bir de bu temaları Türkçeleştirmek var. Loco Translate ile yaklaşık 4534 çevirilecek karakter ile başbaşa bir akşam yemeği yiyorsunuz.? Sınıfta kaldı.
- Yerli ve Türkçe WordPress Temaları (WordPress Kurumsal Temaları)
Firma/marka veya şahıslar tarafından sunulan bu temaları kullanmak için ortalama : 100-200 TL(2017) arasında bir fiyat çıkıyor karşımızda.Dolar kuruna oranla gayet uygunBir ürün almaktan ziyade ürünün arkasında olan geliştiriciler ile çalışmak ilk hedefiniz olmalı.☺️ Sınıfı geçti.
WordPress Tema üreticileri ile sizinle aynı dili konuşan insanlarla çalışabilirsiniz
Bu yazımızda bir Kurumsal / Firma Teması almaya karar verdiğinizde nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlattık.
Siz de görüşlerinizi ve yorumlarınızı bu yazı üzerinden yorum olarak bildirin, WordPress Dünya’sında isteklerinizi herkes görsün.