WordPress ile E-Ticaret Yapmak

Wordpress Ile E-Ticaret Yapmak

WordPress ile E-ticaret yapmak istiyorsunuz, fakat?

Bu yazımızda WordPress ile E-Ticaret yapmanın nasıl olacağını, Dünya’da milyonları aşan kullanımı ile WordPress eticaret altyapısını anlatacağız.Birçok insan “WordPress ile E-Ticaret” kelimesini duyduğunda durup düşünüyor.Genellikle blog ve firma siteleri için kullanılan bu yapıda E-Ticaret güvenli olur mu ? Hız sorunu yaşar mıyız ? Gibi sorular art arda geliyor.

Merak etmeyin.Hızlı, güvenli ve hiç olmadığı kadar güncel.

Yazımızda 5 Ana Başlık altında bu sistemi diğer e-ticaret paketlerine göre açıklayacağız. Bir karşılaştırmadan ziyade bütçe, görsellik ve yönetilebilirlik olarak ele alacağız.Hoş, önemli unsurlar bunlar değil mi ?

İnceleme ve açıklamalara başlamadan önce birkaç satırda WordPress ve WooCommerce nerede ve nasıl kullanılır bunu söyleyelim;

Nam-ı Değer WordPress, Dünya üzerinde en çok tercih edilen açık kaynak ücretsiz içerik yönetim sistemi.Bu güne kadar bir yerlerden kulağımıza gelmiştir. Peki bu WordPress ile E-Ticaret yapmayı hiç düşündünüz mü ? Evet, bunu düşünüp ve şu an milyonlarca kullanıcıya sahip WooCommerce, WordPress’in özgür ve açık kaynak kodlu E-Ticaret eklentisidir.Bu eklenti sizlere ürün, kategori, nitelik gibi özellikler ile birlikte mükemmel bir e-ticaret deneyimi sunuyor.

WordPress ile E-ticaret Güvenli mi ?

“Aslında, hiç bir sistem güvenli değil” gibi bir sözün arkasına sığınmak yerine nerede, nasıl ve neye göre inceleyelim.

Güvenlik konusunda herkesin bir korkusu vardır, hangi sistemi kullanırsanız kullanın sabah uyanıp hacklenmiş olma korkusu içten içe herkeste var. WordPress, gerek açık kaynak kodlu olmasından gerek Dünya’da çok tercih edilmesinden dolayı sürekli güncellenen bir sistem.Bu sayede olası açıklar kapanıyor ve gün geçtikçe daha güvenli hale geliyor.

Burada öncelik, kullandığınız tema ve eklentilerde. Her ne kadar şifrelerimizi 30 karakterli tutsak da backdoor’u olan bir eklenti veya tema ile saldırı altında olmamız kaçınılmaz.Bunun için en önemli kural kesinlikle premium temaları ve eklentileri warez/lisanssız kullanmamanız.Unutmayın, hiç kimse birisinin hayrı için lisanslı satılan bir temayı size ücretsiz vermeyecektir. WordPress’de çeşme yapılmayacağına göre. Lisanslı kullanın.

Lisanslı temalar ve eklentiler sürekli güncellenip, yeni WordPress ve WooCommerce sürümlerine uyumlu hale geldiği için, bir o kadar da güvenli oluyor. Bu yazıda vereceğimiz ana mesaj;

WordPress ile E-Ticaret güvenli, milyonlarca insan bu yoldan para kazanıyor.

WordPress ile E-Ticaret’de Ürün Sayısı

Öncelikle WooCommerce’in biz şu kadar ürün listeleriz, bu eklenti bu kadar ürün listeler gibi bir söylemi yok.Bunun kesin ve en net cevabı sizin sunucunuz ve ürün bandınız ile alakalıdır.

Web Alanı + RAM + CPU özellikleri doğrudan etkilidir. Küçük ve orta ölçekli bir işletme iseniz ve yüzlerce ürününüz var ise piyasada bulunan en ucuz hosting ile bile bu ürünleri hızlı bir şekilde listeleyip satabilirsiniz. Sanırım bu benzetme yeterli olmuştur.

Tabii ki doğrudan bir sayı belirtmek mümkün olmuyor.Kullandığınız tema, eklentiler, ürün detay bilgileri, ürün fotoğrafları bazen o kadar devasa ve optimize edilmemiş oluyor ki, sormayın gitsin.

Kısaca anlamanız gereken, ne kadar ekmek o kadar köfte.Küçük, orta ve orta-büyük işletmeler için ürün sayı derdi olmadan wordpress ile eticaret yapabilirsiniz..Şu ürünleri satacağım, sizce uygun olur mu ? derseniz, yorum kısmından bize belirtmeniz yeterli.

Bu paragrafta ise verdiğimiz ana mesaj;

WordPress ile E-Ticaret yaparken ürün sayısı sınırı yoktur.

Sipariş Yönetimi

Her zaman, her sorulduğunda söylediğim gibi. Eğer WordPress ile E-Ticaret ya da farklı bir iş yapıyor olun. Facebook kullanabiliyorsanız, bu sistemleri de kullanabilirsiniz.

Tamamı %100 Türkçe olan panel ile sipariş yönetimi gayet basit. E-Ticaret yapmanız için her şey mevcut.Siparişlerinizin durumunu anlık görebilir, mail bilgilendirme sistemi ile takip edebilirsiniz.İsim vermek istemiyoruz ama bunu binlerce lira vererek aldığınız e-ticaret paketi sipariş uyarısı diyerek ekstra ücretler ile satıyor.

Özgür, açık kaynak kodlu ve geliştirilebilir. WooCommerce size bunları sunuyor. Aylar sonra istediğiniz herhangi bir özellik için eklentilerde arattığınız eklentiyi tek tık ile kurabiliyorsunuz.

Sadece bir sefer aldığınız tasarıma ücret ödüyor, mevcut tüm özellikleri ömür boyu kullanabiliyorsunuz.

WordPress e-ticaret temaları, ürün satmanız için gerekli olan her şeyi sunuyor.

WordPress ile E-Ticaret’te Ürün Yönetimi

Bir ürün pazarlamak, ürünü insanlara sunuş şekliniz ile doğru orantılıdır. Eğer bir ürünü gerekli nitelikleri, açıklamaları ile sunmazsanız insanların ürününüze bakıp sitenizden çıkması an meselesidir.Bu yüzden dolu dolu bir içerik ile, olabildiğince güzel anlatmalısınız.

WordPress ile E-Ticaret yaparken hangi temayı, hangi tasarımı kullanırsanız kullanın size mükemmel bir ürün yönetimi sunar.Kategorilere ayırıp bunlar arasında nitelik eklemeyi.Belirli ürün gruplarına belirli indirimler yapmayı.Belirli tutarda ürünleri ücretsiz kargolamayı.Yazamadığımız fakat mevcut onlarca E-Ticaret yapmak için özellikleri var ki, bu kadar uygun fiyatlı iken neden herkes ticaret yapmıyor ? diyoruz.

Merak etmeyin, sanal veya fiziksel hangi ürünü satıyorsanız satın.Wordpress ile e-ticaret yaparken sizi yarı yolda bırakmayacak özellikler ile karşılaşacaksınız.

WordPress ile hizmet veya ürün yönetimi tamamı Türkçe olan panel ile birlikte çok basit.

Temalarda Fiyat & Performans İkilisi

E-Ticaret yaparak gelir kazanmak istiyorsak, kazanacağımız bu gelirin %50’sini neden gidere çeviriyorsunuz ?

Bugün E-Ticaret paketleri olarak satılan bazı hizmetler, onbinlerce lira ile sunuluyor.Tabii ki büyük ve üst düzey ölçekli milyonlar ile idare edilen sistemlerde WordPress kullanın diyemiyoruz.Bu sistemlere karşı bir önyargımız da yok.

WordPress ile en ucuz e-ticaret yapmanın farkını sizde görün.

Uygun fiyatlar vererek E-Ticaret’e WordPress ile başlayabilirsiniz. İş yeri, doğalgaz, su, elektrik faturası istemeyen Dünya’nın en büyük ticaret ağında sizde yerinizi alın.

WordPress ile e-ticaret yapmaya karar verdiniz ve bir arayüz arıyorsanız.Karşınızda en iyi tema ve eklenti geliştiricisi Site24 ile tanışın.

Wordpress ile E-Ticaret yaparken güvenlik, temel olarak güncellemeleri düzenli olarak yapmak, lisanslı temalar ve eklentiler kullanmak ve güçlü şifreler kullanmakla sağlanır. Premium temalar ve eklentiler sürekli güncellendiği için güvenlik açıkları kapatılır. Ayrıca, kullanıcıların sık sık şifrelerini değiştirmesi ve lisanssız yazılımlardan kaçınması önemlidir.

Hayır, Wordpress ile E-Ticaret yaparken ürün sayısına bir sınır yoktur. Ancak, sunucu özellikleri, kullanılan tema ve eklentiler gibi faktörler ürün yönetimini etkileyebilir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için herhangi bir sınırlama olmaksızın binlerce ürünü listeleyip satabilirsiniz.

Wordpress ile E-Ticaret yaparken sipariş yönetimi, kullanıcı dostu bir arayüzle kolayca yapılabilmektedir. Türkçe paneli ile siparişlerin durumunu anlık olarak görmek, mail bilgilendirme sistemi ile takip etmek mümkündür. Kullanıcılar, Facebook gibi sosyal medya platformlarını kullanabiliyorsa, Wordpress ile E-Ticaret yaparken sipariş yönetimini de kolaylıkla kullanabilirler.

Wordpress ile E-Ticaret'te ürün yönetimi, kategorilere ayırma, nitelik ekleme, indirimler yapma gibi birçok özelliği içerir. Ürün gruplarına özel indirimler yapabilir, ücretsiz kargo seçenekleri ekleyebilirsiniz. Temaların ve eklentilerin sunduğu özelliklerle birlikte ürün yönetimi oldukça esnek ve kullanıcı dostudur.

Wordpress ile E-Ticaret güvenli bir platformdur ancak alınacak önlemlerle daha da güvenli hale getirilebilir. Güncellemeleri düzenli yapmak, lisanslı temalar ve eklentiler kullanmak, güçlü şifreler belirlemek ve siteye erişimi sınırlamak gibi önlemler alınmalıdır. Premium temalar ve eklentiler, genellikle güvenlik açısından daha güvenli olabilir.

Wordpress ile E-Ticaret yaparken ürün sayısı ve performans, sunucu özellikleri ve kullanılan tema ile doğrudan ilişkilidir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için genellikle herhangi bir sınırlama olmaksızın binlerce ürünü listeleyip satabilirsiniz. Ancak, büyük ölçekli işletmeler ve yüksek trafikli siteler için daha güçlü sunucular ve optimize edilmiş tema kullanımı önerilir.