WordPress Eticaret Teması Seçimi Nasıl Olmalı ?

Wordpress Eticaret Teması Seçimi Nasıl Olmalı ?

WordPress Eticaret Teması Seçimi Yaparken Dikkat!

WordPress eticaret teması seçerken Premium bir eticaret temasında olması gerekenleri listeledik. Fiyat / Performans eğrisi her şeyden önce gelse de, buna oranla aklımızdaki soru işaretlerini gidermemiz gerekiyor.

Karar verdiniz ve WordPress ile eticaret yapacaksınız.Ya da halihazırda bulunan bir temanızı değiştirmek istiyorsunuz.Peki nelere dikkat etmelisiniz ?

Olmazsa olmaz: WordPress eticaret teması ve Mobil Uyumluluk.

2018 Standartlarında bir arayüz istiyorsanız bu özelliği artık hayatınızın bir parçası gibi görmelisiniz.İnsanlar Web sitelerine artık genellikle telefonlarından erişiyor.Eğer almaya karar verdiğiniz bir wordpress eticaret teması mobil uyumlu değil ise, oradan koşarak uzaklaşmalısınız.

Nisan 2015’den itibaren mobil uyuma ayrıca önem gösteren Google, bu konunun ne kadar ön planda olduğunu anlatmış oldu.Bu yüzden satın alacağınız bir wordpress eticaret teması mobil uyumlu olmalı.

Site24 olarak, 2016’dan itibaren temalarımızda Bootstrap kütüphanesinin 4. jenerasyonunu kullanıyoruz. Mobil uyuma ayrıca önem gösterdiğimiz bu tasarımlar Dünya’nın en çok bilinen kütüphanesi ile birleştiğinde mükemmel bir sonuç ortaya çıkıyor.

Hangi temayı alırsanız alın soracağınız ilk şey, “Tema mobil duyarlı / uyumlu mu ?” olması gerek.

WordPress Eticaret Teması seçerken dikkat edilmesi gereken ilk şey Mobil Uyum.

Hayat kurtarır : Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Herhangi bir site kurarken bilhassa eticaret yapmak için kolları sıvadığınızda potansiyel müşterilere ulaşabileceğiniz en büyük platform arama motorlarıdır. Bu arama motorlarından 2 şekilde yararlanabilirsiniz. İlki belirli bir ücret karşılığında verdiğiniz reklamlar, ikincisi ise optimizasyonu yapılmış bir site ile birlikte özgün içerikler girmek.

SEO onlarca farklı kollara ayrılmış bir ağaç gibidir. DRY kodlama, doğru etiket kullanımı ve özgün içerik ile birlikte yapamayacağınız şey yok. İlk önce satın almak istediğiniz wordpress eticaret temasını incelerken SEO uyumunu kontrol etmelisiniz.Bu uyum size ileride tabiri caizse çok ekmek getirecektir.

Üzerinde çalışılmamış, etiket kullanımlarına özen gösterilmemiş ve PageSpeed puanı asgari aylık gelirimiz gibi düşük oluyorsa o temalara dikkat etmelisiniz.

WordPress ve SEO mükemmel bir ikili.Seçim yaparken göz önünde bulundurulmalı.

Aman Dikkat : Warez tema sorunsalı.

Hiç bir zaman unutmamanız gerekir ki kimse birisinin hayrına size ücretli bir şeyi ücretsiz vermeyecektir. Bunun için ancak hayratları bulabilirsiniz zira WordPress’de kimse çeşme yapamaz.

Warez olarak indirdiğiniz bir temada 3 büyük sorunla karşı karşıya kalacaksınız.

  1. Destek

    Ortalama $50-$60 satılan bir wordpress eticaret temasını ücretsiz olarak bir yerlerden indirdiğinizde bu temada zamanla yaşanacak sorunları nasıl çözeceksiniz ? Korsan indirip tema geliştiricisinden destek almak gibi bir imkanınız oluyorsa mükemmel olur tabii ki 🙂 İmkanı var mı ?
  2. Güvenlik
    Kimse size hayrına bu temaları vermediği için içerisinde gerek reklamlar, gerek backdoor’lar ile yayın hayatınızın bir bölümünde hosting firmanızın sürpriz bir şekilde gerek toplu mail gönderimi gerek farklı şeylerden dolayı sitenizi kapatıp, defalarca yalvararak aylar önceki yedeğinizi yüklemesini isteyeceksiniz. İşin içinden çıkmak için günlerce uğraşabilirsiniz.
  3. Güncelleme
    WordPress Dünya’da 60 milyonu aşan kullanımı ile (2018) en yaygın platformların başında geliyor. Bu da sürekli güncellenen, yenilenen bir platform olmasını sağlıyor. Açık kaynak kodlu olduğu için bulunmaz bir nimet.Warez eticaret teması kullanarak her an gelecek 5.0.0 versiyonunda ne yapacaksınız ? Birkaç liradan kaçarak aylar sonra sitenizde hatalarla karşılaştığınızda bunu çözmek için günlerce kapalı kalabilirsiniz.Fakat lisanslı bir tema kullandığınızda geliştiriciler bunu güncellemek ile yükümlü oluyor.

Birkaç dolar vererek ömür boyu kullanabileceğiniz lisanslı temalara yönelmelisiniz.

Soru İşaretleri : WordPress ve Eticaret ikilisi

Ne olursa olsun herhangi bir işe başlayacağımız zaman bunu araştırıyoruz. Piyasada bu işi yapan yüzlerce firma ve şahıs mevcut.Fakat herkesin farklı paketleri, fiyatları ve politikaları bulunuyor.

Bugün, eticaret yapmanız için gerekli olan şeyler bir Hosting, Alan adı ve Yazılım üçlüsü.İlk ikisini uygun fiyatlar ile alabiliyorsunuz. Peki Yazılım seçiminde ne yapacaksınız?

Burada devreye WordPress-WooCommerce, Open-Cart, Cs-Cart, Shopify, PrestaShop gibi çok bilinen yazılımlar akla geliyor. Basit olarak bunları kurabiliyor ve temelde e-ticarete başlayabiliyorsunuz. Ve en güzel noktası ise biraz ücretler vererek istediğiniz modülleri geliştirebiliyorsunuz.

WordPress ile eticaret yapmak istediğinizde aklınıza ilk gelen sorular Güvenlik ve Hız oluyor. 3-4 yıl önce akıllarda bıraktığı yavaşlık ile bilinen WordPress, bugün çok bilinen ücretsiz eticaret yazılımlarını sollayarak liderliğe oturdu. Woocommerce ile ortalama bir sunucu ve güzel bir arayüz ile profesyonel bir şekilde e-ticaret yapabiliyorsunuz. Bunun en büyük artısı ise yılda binlerce lira isteyerek size e-ticaret yapmanız için minimum gereksinimleri bile sunmayan firmalara bel bağlamıyorsunuz.

Açık kaynak kodlu, geliştirilebilir ve milyonların tercihi WooCommerce

Son Vuruş :  Destek

Satın aldığınız bir hizmetin arkasında duran kurumsal bir güç ile çalışmanız her zaman güvenli olacaktır. Çünkü asıl işi bunu yapmak olan insanlar ile çalışmak en güvenilir ve doğrusu. Oluşan bir hata, karşılaşılan bir eksiklik bir çark halinde sürekli geliştirilebilir ve yenilenen sisteme otomatik olarak firmaları iter.

Bu sayede sadece satışları yapmaya odaklanır ve arka planı işi bu olan insanlara bırakırsınız.Destek vermeyen, ilk kuruluma bile binlerce bahane üreten insanlarla çalışmaktan kaçınmalısınız.

Satın almadan önce sorun : Destek veriyor musunuz ?

Burada 5 maddede basit bir şekilde seçerken dikkat edilmesi gerekenleri listeledik. Eğer sizde bugün wordpress ile eticaret yapmak istiyor ve wordpress eticaret teması arıyorsanız doğru yerdesiniz. Tamamı özgün ve açık kaynak kodlu olan temalarımızı inceleyebilir ve bugün e-ticarete başlayabilirsiniz!

Mobil uyum, kullanıcıların web sitenize herhangi bir cihazdan erişmelerini sağlar, bu da potansiyel müşterilere daha geniş bir erişim imkanı tanır.

SEO uyumu, arama motorlarıyla daha iyi bir etkileşim sağlar, potansiyel müşterilere ulaşmayı kolaylaştırır. Temada uygun etiket kullanımı ve PageSpeed puanı gibi faktörlere dikkat etmek önemlidir.

Warez temalar, güvenlik sorunları, desteksizlik ve güncelleme eksikliği gibi riskleri beraberinde getirir. Lisanslı temalar, güvenlik, destek ve sürekli güncellemeler gibi avantajlar sunar.

Wordpress, Woocommerce ile birlikte hızlı, güvenli, açık kaynak kodlu ve geliştirilebilir bir e-ticaret platformu sunar. Ayrıca, milyonlarca kullanıcısıyla lider bir konumdadır.

Satın alınan bir hizmetin arkasında kurumsal bir destek olması güvenliği arttırır. Destek, olası hataları çözmek ve eksiklikleri gidermek için önemlidir.

Mobil uyumluluk, SEO uyumu, lisanslı temaların tercihi, warez temalardan kaçınma, güvenlik ve destek gibi faktörlere dikkat etmelisiniz.

Etiket kullanımına dikkat ederek, PageSpeed puanını kontrol ederek ve temanın SEO uyumunu inceleyerek eticaret temasının SEO uyumunu değerlendirebilirsiniz.